Tisdag

100427

Första dagen

Äntligen morgon, eller. Nej jag tror att vi alla skulle ha kunnat sova en stund till idag. Vi har fått endast ca fem timmars sömn efter en 24 timmars resa. Det är nog lite för lite för dom flesta, inte minst ungdomarna.

Dagen har i alla fall bestått av, till att börja med en rundvandring på skolan, och sen besök på Don´s Auto Supply och på Davis Auto Body &  Paint. Efter dessa aktiviteter hade nästan hela dagen gått så det blev inga fler skolaktiviteter.



2828s En import och en export

Den undre bilen är en av dom Anglior som Dave köpt i Sverige. Vad gäller Cheva 29an så har Dave sålt den till en kille i Sverige, och döm om min förvåning när jag upptäcker att det är en kusin till mig som köpt den.




2846s Besök på Davis

Kvällen tillbringade Caroline och Erik tillsammans med ett tvillingpar från Crestline. Det blev diverse aktiviteter, bland annat höjdhopp. Andreas var ute med Tyler och shoppade plus att dom badade både Jacutzi plus i poolen. Kvällen blev väl inte så lång på grund av jet lag och kort föregående natt.

Jag, Tommy och Dave tillbringade kvällen i båthuset tillsammans med Mary och hennes nya assistent Pablo. Kvällen blev inte så lång för oss heller på grund av samma trötthet som den ungdomarna led av. Vi hann i alla fall äta lite blandat smått och gott som Pablo fixade till. Sen var det bara att sova som existerade.

Natta natta

Lennart

Russel

My Experience

The Swedish Exchange Program was one of the best things that I’ve ever done in my life. I was expecting to have a good time, but it turned out to be better than I expected. Everyone is so welcoming and it feels like you’re right at home. The food was one of the best parts of the trip, especially at the Kall Auto Hotel. The shop experience at the school is awesome, I wish that I could have a similar schedule at my school back home.  I feel that, in the three weeks that we were there, I filled the schedule to the maximum and still had time to un-wind.  I was able to have dinner with my family almost every evening, and still had time to watch movies and stuff afterward.  Snowmobiling  was awesome, I had the time of my life when we had the chance to do it.  Fika was my favorite part of the day because it was a good chance to meet people and have good food.  The weather was great for our trip, since I saw it snow and had spring weather as well. I hope that I will get a chance to return and experience this trip again, because I had the time of my life.

Thanks for everything,

Russell Winchell



2840s Yes this is me


Tyler

My Swedish Experience

I was so excited to have this chance of a lifetime. Sweden is such a wonderful country. The best part of the trip was experiencing time with people who were so inviting and so welcoming to their home and lifestyles. The school is so nice and all of their equipment is so advanced. All of the food was very good. I have made some friends that I think I will be connected with for the rest of my life. I am really glad that I took advantage of the opportunity to have this great experience. I would definitely suggest this to anybody who has the chance to have this experience. My favorite part of the trip was experiencing a new culture and meeting so many new people.

Tyler Norton




Alyssa



My Swedish Experience

Looking back on it now, I am so glad that I wrote a letter asking to participate in this truly awesome experience. At first, I was not so sure that I wanted to go to a different country and leave the only life I have ever known, but I am so glad that I took the initiative to go. The experiences that I have encountered on my trip to Sweden have been so amazing, and I learned a lot when I was back there. I learned the way they live their life, and compared it to the way we live ours and it’s a totally different experience, but it’s cool to see how others live. I would go back to Sweden in a heartbeat, I learned so much, and the Swedish exchange program is a truly amazing program and a wonderful experience.

Alyssa Henriques



2838s Me writing this side of the blog

Avresedagen

100426

Äntligen avresa

Så har vi då äntligen kommit iväg på vår efterlängtade resa, 9 dagar senare än planerat. Som dom flesta vet så ställde ju askan från vulkanen på Island till det för oss, men nu är vi i alla fall på väg. Resan började på bästa sätt med en punktlig, om inte till och med lite tidig avresa från Frösö flygplats, har lite svårt för att kalla den Åre airport. Sen rullade det på av bara farten på Arlanda.



2808s Ett sista samtal innan vi hamnade utanför riket.



2809s Carro ser förväntansfull ut

När vi sen kom till München så var det inte riktigt roligt. Vi skulle som slutkläm innan ombordstigandet scanna våra pass. Tyvärr så var personalen både okunnig och otrevlig. Vi var ute i god tid men höll nästan på att missa flyget p g a dåliga rutiner och outbildad personal. När vi till slut kom fram till gaten fick vi skäll av personalen för att vi var sena, men då fick dom höra av Tommy vad det berodde på. Och inte var det oss. Dom tystnade i alla fall omgående och verkade ha hört ett sanningens ord som dom inte var vana vid.

Nog om detta. Resan över Atlanten blev både lång och tröttsam, tolv timmars flygning på raken tär nog på dom flesta. När vi så kom fram till Los Angeles så fungerade det bättre än någonsin när vi skulle ta oss igenom tull och passkontroll. Ingen kö och snabb bekäning.

Efter detta så var det bara att snabbast möjligt förflytta sig till hyrbilsföretaget för att hämta ut hybilen och sen börjar bilresan upp mot Lake Arrowhead, ca 16 mil. En del var då tröttare än andra vilket ni kan se på bilden här nedan.



2818s Ja, jag var bra trött jag också

När vi kom fram till skolan var dom tre utbyteseleverna på plats med sina mammor för att ta emot våra små telningar. Det blev ett glatt återseende och ett positivt möte med mammorna. Efter en kort presentation så åkte alla hem till sitt för en välbehövlig vila, Vi hade ju faktiskt varit på väg i bra precis ett dygn.



2820s Alyssa och hennes mamma



2824s  Tyler och Russels mammor

Tack för idag

Lennart


Vi väntar på molnets reträtt

                                                                 100423

 

 

 

Vad händer???

 

Tänkte bara visa en bild från gårdagens snöväder uppe i bergen. Bilden är tagen från Daves vardagsrum ut över hans altan.



Kalifornien den 22 april


I övrigt så kan jag berätta att den här helgen skulle ha varit fullspikad. Först och främst så skulle vi ha varit med på en tävling i Fontana. (Därnere är det ingen snö) Om ni vill se vad det är vi missar så kan ni gärna gå in på dom bifogade länkarna och läsa lite grann.

 

http://www.autoclubspeedway.com/Tickets-Events/Events/2010/Auto-Club-Dragway/Auto-Club-Dragway.aspx

 

Här kommer en till länk som kan vara intressant för en del av er.

 

http://www.nhrahotrodheritage.com/

 

En annan sak som vi tyvärr missar är Pomona Swap Meet. En av världens största loppmarknader för begagnade bildelar. Man kan köpa allt från en rostig skruv till en riktigt fräsig bil för hundratusentals kronor. Googla gärna på det här så kommer ni att hitta en hel del intressant. Här nedan är ett par bilder från 2008 som visar lite av bredden på utbudet.



7935 Lite blandad kompott



7952 En av många Corvetter på parkeringen 


Även om vi missar en del så ska vi försöka att ta igen det på annat håll, så misströsta icke.

 

Hälsar

 

Lennart


Oj oj oj

                                                  100422



Torsdag på jobbet!!

Om det nu är någon som undrar så är vi fortfarande kvar i Sverige. Askan ställer fortfarande till problem. Igår såg det riktigt lovande ut. Tänkte då att vi kanske kan ta oss iväg på måndag när vi har vår nästa chans, d v s biljetter bokade. Idag såg det tyvärr sämre ut igen, flygplatsen stängd på Frösön plus ett antal andra ställen.

Jag kan i alla fall berätta att jag fick ett mail från Dave i morse. Då hade det snöat ca en decimeter under senaste timmen. Kolla gärna in webkamerorna som det finns länkar till i ett tidigare inlägg. Just nu så är det bara ett par som det syns något från p g a att det är strax efter midnatt därborta i skrivandes stund. Annars så kan ni ju ta en titt ikväll. Många blir förvånade över att det kan vara den typen av väder " in southern California" men skolan ligger ju på nästan 2 000 meters höjd över havet.

Bifogar en länk för säkerhets skull.

http://mountaininfo.com/webcams.html

Som sagt, nästa chans att åka är på måndag. Vi hoppas verkligen att det stabiliserat sig med molnet från Island innan dess, så att vi kan ta oss iväg.

Hälsar

Lennart


Ska vi komma iväg????

                                                                  100419


Som dom flesta vet så har vulkanutbrottet på Island i förra veckan ställt till med en hel del problem för alla som tänkt flyga inom och till och från Europa. Vi skulle ha flugit iväg till Los Angeles redan i lördags men av det blev intet. Vi hoppas nu på ett löfte från Resia att vi ska komma iväg i morgon tisdag. Om inte det fungerar så kommer vi inte att kunna flyga förrän tidigast måndag nästa vecka och då har vi tappat nästan halva vår del av utbytet. Vi håller därför alla tummar som finns och även resten av fingrar och tår också.

Väskorna är i alla fall packade och klara för en snabb avfärd men vi är också mentalt förberedda på att det kan bli ytterligare ett bakslag.

Vi hörs när vi vet något mer.

Lennart

Väntans tider

Här kommer ett inlägg som Erik skrivit om sina upplevelser hittills och sina förväntningar.


                                                                100417

Russ som min amerikanska innerboende hette trivdes jag bra med, vi har lärt oss mycket av varandra under dom här 3 veckorna som han bodde hos mig.

Men det har vart ganska jobbigt när man inte har kunnat göra de man brukar göra, men det är vart mödan, bara man får åka till USA så blir jag nöjd.

Men nu när vulkan h*lvetet har haft ett utbrott så måste vi skjuta upp resan och de är inte alls roligt.

Under dom här tre veckorna med Russ så har jag försökt att göra alla saker som Östersund har att erbjuda, jag har gjort alla saker som jag kommer på, under dom här veckorna har ja gjort saker som skulle ta mig två år. Men man vill ju göra så dom har roligt, för de kommer jag har i USA, om vi nu kommer iväg… Jag tyckte att det var roligt att han tyckte mer om Mcdonald’s hamburgare än Sibyllas. Alla tre amerikanarna längtade efter deras fastfood när dom kom hem, så de ska bli intressant och se hur det är.

Jag har haft en bra tid när han har bott hos mig, mycket roligt har vi gjort och sätt. Och jag längtar efter att få åka dit.

Hälsar

Erik


Andreas tankar

Här kommer ett inlägg fråm Andreas om veckorna som gått.

                                                                         100413

 

Såå!!

 

Nu är dom första 3 veckorna av äventyret över. Man kan ju säga så här att det var ju ganska kul men ibland kunde det bli lite långtråkigt och dyrt.. Men, men vi har ju gjort typ allting man normalt gör på 2 år i Östersund på 3 veckor.

 

Nu är det bara våran resa kvar och den kommer troligen bli as najs. Lite drygt bara att resan tar så lång tid.

 

Ser fram emot allting när vi väl är framme, kommer säkert göra mycket roligt.

 

/ Andreas


Carros reflektioner

Hej på er!

Här kommer lite tankar från Carro om dom veckor som gått med främmande från Rim High.

Lennart

                                                                  100413

 

Tjo!

 

Gör ett nytt försök med ett inlägg då jag lyckades radera det första på nåt sätt !?

 

Dom här tre veckorna har gått supersnabbt, vi har gjort mer saker i jämtland på tre veckor än vad man annars gör normalt på tre år. Men det har varit kul, ganska dyrt blev det, hade inte räknat med den kostnaden i min lilla budget men det ordnar sig. Har ju sålt bilen så man har lite fickpengar. Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om veckorna som har gått, tycker att allting står på bloggen redan, plus att jag har skrivit varje dag i min egen blogg så. Men jag har haft jätteroligt, synd att jag var sjuk första veckan så jag inte kunde vara med dom andra. Andra veckan var jag på skolan och dom fick följa med på några av mina lektioner. Åkte till Kall på torsdagen den andra veckan, DET var en upplevelse som gillades av alla tror jag. 

 

Vi hade en supertrevlig middag med hela gänget på fredagen som dom åkte hem.

 

Sammanfattningsvis har dom här veckorna varit roliga, spännande och lärorika, så nu ser jag fram emot att få åka över och se hur dom har det där borta! Kommer kännas konstigt att inte vara hemma på tre veckor, kommer nog ha lite hemlängtan men det ska nog gå över.

 

Hoppas I alla fall på en intressant resa och att jag får lära mig mycket!

 

// Caroline


Sista dagen i Sverige

                                                    100409

 

Sista dagen i Sverige

 

Tiden rusar iväg och vi har nått fram till hemresedag för våra gäster. Förhoppningen är förstås att alla är nöjda, vilket dom verkar vara. Fredagen har varit full av aktiviteter vilka jag ska försöka återge i dagens inlägg.



5409s Fototime


Så fick då äntligen bilen komma ut i solen för första gången sen den blivit lackerad. Tro det eller ej men det fattas så pass mycket jobb att den troligen inte blir klar förrän nästa sommar.

5410s T-Ford 1927 



5411s Carro och Alyssa väntar på dagens aktiviter



5413s Lite justeringar även idag



5419s Vy från Arctura mot sydväst

 

Efter samlingen på skolan så åkte vi till Arctura, termosen, för att fika och titta på utsikten. Tyvärr så visste vi inte att dom bara serverade lunch där, men utsikten är ju lika fin ändå.

5420s Vy mot Frösön



Vinterstaden har fortfarande ett heltäckande snötäcke i slalombacken, liksom i skidspåren runt ÖSK-området. Vi såg faktiskt några entusiaster i spåren.




5422s Alyssa och Tyler njuter av utsikten

 

Efter Arctura så gjorde vi ett besök på Tages, ett av dom mer anrika konditorierna i regionen. För fika skulle vi bara ha.

 

Sen åkte vi vidare till Moose Garden för att hälsa på alla älgar. 

5428s Vem är i frontlinjen om inte Tyler



5433s Tyler och Russel mitt i hagen

 

Förmodligen förstår dom nog inte hur unikt detta är. Att stå mitt ibland dessa djur och att dessutom kunna klappa dom är något som man inte kan göra någon annanstans. (Tror jag)



5435s Tyler fick faktiskt en av älgarna att äta ur hans hand



5439s Några valde att stanna utanför



5442s Alla andra hade fällt sina horn



5445s En Dollarsedel gjord av älgbajs



5446s Lite fika efter besöket hos älgarna.

 

Russel har funnit en ny favoritdryck, vilken inte finns i USA. Trocadero, en dricka som funnits sen jag var liten. Det vill säga i minst femtio år och still going strong.

 

Efter besöket på Moose Garden så fick vi alla en stunds vila paus för att packa det sista plus en sista koll inför kvällens gemensamma middag.




5455s Kinamat, Mmmmmmm


5456s Carro och Tyler njuter av maten



5457s Tyler har hamnat i en kort svacka medan Andreas just kommit igång


Efter maten bär det så iväg mot järnvägsstationen för avresa mot Stockholm Arlanda för vidare resa hem till Lake Arrowhead.

5468s Russel ser fundersam ut



5473s Dags att kliva på tåget



5474s Tyler ser nöjd ut



5475s Natalie ville också säga hejdå



5481s En sista gruppbild innan avresan



5485s Det var lite svårt att komma fram till fönstret men dom var glada ändå.

 

Så har då den här delen av utbytet nått sitt slut. Men om en vecka så tar det ny fart igen för då åker vi över till Lake Arrowhead och Rim of the World High School.

 

Tack för nu och förhoppningsvis har ni haft nöje av att läsa dessa rader och titta på dom bilder som vi visat i denna blogg. Vi återkommer med massor av inlägg när vi kommer över dit. Hoppas att ni kan bärga er till dess.

 

Hälsar

 

Lennart


Daves sista från Sverige

                                                    100407-08

 

Hej igen!!

 

Här kommer Daves två sista mail hem till Lake Arrowhead.

 

Hej Everyone,

 

I have been busy this week and have not been able to catch a break to do computer work, but I'm sure you understand.  If you want to see some pictures of Alyssa's birthday and Multi Challenge & Boda Borg before we get home, you can test your Svenska skills on Lennart's blog.....(haha, some of you have been cheating) and just check the pictures and text...that is if you haven't already. 

 

 <http://rimhigh.blogg.se/?tmp=13143148

 

Tomorrow is a visit to the Moose Garden and then our "farewell dinner".

 

We travel by train tomorrow night to Stockholm, and will see you on Saturday evening! 

 

Dave

 

Tjena,

 

Ok, so I've completely lost track of the days and thought that yesterday was Torsdag, and not Onsdag!

 

TODAY is Torsdag and we will be leaving tomorrow instead.... either way we will see you back home on Saturday evening!

 

Hej Da! Ve Ses Snart!

 

Dave


Sista veckan

                                                    100408

 

Lovveckan

 

Tiden rusar iväg och både Dave och jag har varit lite lata med bloggandet. I alla fall så har våra elever hunnit med en del aktiviteter och det är väl det som är huvudsaken.

 

I tisdags så var dom på skolan och hjälpte till med T-Fordsjobbet plus att dom var nere på stan och shoppade lite grann. På onsdagen så spelade dom flesta biljard plus att dom var hemma hos Simon. Torsdagen bjöd på ett besök på badet. Förutom detta så har veckan bjudit på några stycken studiebesök. ÖLAB, Bilprovningen och Räddningstjänsten har varit mål för dessa besök, vilka verkar ha varit uppskattade av våra gäster.

 

Vad gäller fredagen så tror jag att den dagen ska få ett eget inlägg.

 

Tack så länge

 

Lennart

 

 


Påskhelgen

                                                                                       100405

 

Alyssa 17 år


Nu har vi nått till slutet av påskhelgen och ska försöka göra en liten sammanställning av vad som hänt sen sist.

Vad som hände på fredagen har jag inte fått riktigt klart för mig, men tempot var ganska lågt. En lång sovmorgon för dom flesta och sen blandade aktiviteter med film och diverse.

På lördagen var Carro och Alyssa med Berra ut till deras stuga där det bjöds på tårta och kolbullar. På kvällen badade alla ungdomarna badtunna.

Söndagen bjöd på fiske och då var alla med. Kvällen var även den här dagen ganska lugn.

Sen kommer vi då till måndagen, tillika Alyssas födelsedag. Den tillbringade vi alla på Boda Borg / Multi Challenge. Den första aktiviteten som ungdomarna var med om var ett besök i laserhallen. Därefter var det dags för ett varv med gokart. Då var även Dave och Tommy med och körde. Det finns nog ingenting som kan hejda dom om dom ser en ratt.

5365s Berra är rätt så körsugen han också



5366s Racet slutade med en seger för Berra



5369s Alyssa och Carro väntar på Go-kartkörning



5374s Russel laddad bakom ratten



5376s Alyssa med glöd i ögonen



5381s Nu är racet igång



5384s Tyler har fått upp farten



5385s Simon kör med hela kroppen



5387s Är det här körglädje, eller? Kolla smilet.



5392s Full fart



5395s Snacka om förväntan in för racet



Slutklämmen för dagen blev några timmar i själva Boda Borg med diverse problemlösning. Hur länge dom höll på vet jag inte för jag var tvungen att avvika i fyratiden och då såg det ut som om dom kunde fortsätta ett tag till. Dagen avslutades i alla fall med tårtätning.

5404s Mellan två aktiviteter



Lennart  


Kall

                                                                 100401

 

Här kommer lite mer bilder från dagen i Kall. Dom här har Maths knäppt.

 

Här kommer några bilder på bilar som fanns med i toppen

på den tiden det begav sig



Visst är dom fräcka



Escort modell Äldre

Så kom han där som en helt vanlig man. Björn Waldegård



Samling i verkstaden



Där smyger han förbi




Uppställning inför dagens övningar




Oj oj. Här gick det lite för fort



Oooops. Här också

Men, vem är det som kör våran bil. Det är ju han. BJÖRN WALDEGÅRD

Där är han ju igen.

För er som inte vet vem Björn Waldegård är så har jag tittat lite på Vikipedia. Kunde inte låta bli att klippa och klistra lite. Han är ju en legend av stora mått.

 

Björn Waldegård är en svensk rallyförare född 12 november 1943 i socken i Uppland.

Han är en av alla tiders skickligaste rallyförare och numer expertkommentator på Eurosport. Han började sin rallykarriär på smala och krokiga vägar i Roslagen. Waldegård köpte en begagnad Volkswagen 1500 och vann Rally Bore 1965. Det var hans genombrott som rallyförare. Han tävlade då för MK Rimbo. Sedan dess har han tävlat för många av de stora stallen.

Numera jobbar Björn Waldegård som expertkommentator på Eurosport. Men han gjorde även ett dubbningsjobb när han lånade ut sin röst till den svenska versionen av Walt Disneys Bilar 2006.

Musik [redigera]

Björn Waldegård är omnämnd i Lars Vegas Trio´s - Hetsig dans kring granen, där han beröms för sina fina kläder.

 

Meriter [redigera]

Han har tävlat i 55 länder och haft kontrakt med 14 olika bilmärken

 
   
 

Som ni ser så är han en av svensk motorsports allra största. Inom rally så har vi bara haft två stycken världsmästare, varav den ene är Björn Waldegård.

 

Verkligen kul att våra elever fick träffa / se honom.

 

Lennart


Fortsättning

                                             100401

 

Gör en nysart på dagens inlägg på grund av en liten miss av mig.

 

Lennart

 

Easter Goodies by the Students

 

We also had a surprise visit from Daniel and Mattias (exchange students from last year)!



 

Daniel, Mattias and Lennart

 

The evening found my family and I attending a community music recital, where Clara (Tommy and Sofie's youngest daughter)  performing on saxafone with her group, for a packed house.

Music Presentation at Community Center



Clara on the Saxophone

 

Thursday was a special day, and we all loaded up in the school van to spend the day at Kall Ice Driving School, and rally car practice course.


 

Driving to the Mountain



Gray Skies and Speed Cameras

View of the Ice Experience Driving Course



Making the Plans to Watch Rally Car Practice



Five British Team Rally Cars Preparing for a Practice



Very Rare Lancia Rally Car Making a Run



British Ford Escort Making a Run

 

The student also had a chance to take a ride on snowmobiles.  Andreas, Eric and Alyssa got cold and hungry and opted to return in the first van, while Tyler, Russ and Caroline stayed behind for a ride on the ice driving course, and then a great early dinner with a fantastic view.

And Then There Was Snowmobiling!


 

Cool Ride!



Ice Driving School at Kall in the Mountains



Porsche and Audi Quattro are the Standard



So Let's Take a Ride on the Ice Training Course



A Reward for Sticking it out, Great Dinner

 

No school for Friday before Easter and we have spring break all next week.   I will send some updates here and there, as I hear from the students during the upcoming days......... especially Monday, since that is Alyssa's birthday, and we will be getting together.  Talk to you soon!  Glad Pask!  (Happy Easter)

 

Dave


Snart Påsk

                                                    100401

Hej to all! 

 

Well it's Torsdag natt, and we have had a great past two days.  Tisdag brought more snow flurries, and then the weather changed!  Yesterday and today we had rain to go with our typical "gray skies"!  Temperatures have been hovering right around the 0c mark at night and at the +4c to +6c range in the daytime.  Haha  Now you know why the Swedes call it "winter-spring" this time of year!

 

Typical morning startup

 

Wednesday, Tyler and Andreas stayed at home to recover, since both did not feel well.  Russ and Alyssa joined Caroline in a hydraulic theory class, and then worked on the Model T project for a while.

Working on the model T again



Russ Touching Up Model T Parts

 

Later in the day we went back to the bakery school to have a fika with Sofie.




Helgen och början av veckan

                                                                      100331

 

Hej Everyone, 


I think I owe you a note and some pictures, since I "ran out of gas" last night and fell asleep before the task was done.

 

Over the weekend.... the students report that they went "disco bowling" (similar to "glow bowling" at home) and watched some movies together, since it snowed lightly all weekend.  Tommy and I spent our weekend with "our" family, and did some work on the Model T project in the form of wiring installation. 

Disco bowling

 

Wiring work on the model T

 

Mondag brought more of the same "gray sky" with "little white things" falling from it with sub-zero temps (C).  Funny how the white stuff never seems to build up very quickly here, this time of year.

Grey skies of Vinter-spring

 

We attended class for automotive art to learn how to apply "metalflake" paint, and off to another great school lunch.

Art class for custom painting

School lunch is delicious

 

After lunch we were back to the same English class as the previous Monday.  This time it was a chance for the Swedish students to teach us some Swedish!  I have to admit that all four of us learned a lot, and I am sure the Swedes would probably say that the same was true for them as well! 

English to Swedish class

 

The afternoon found us  paying a visit to the bakery school where Sofie is a teacher of the "sweet tooth art" of Swedish Pastries, etc.  ad then a visit to the auto parts store where Caroline is doing her practical experience.  The final stop for us was at the Volvo dealership, for a little self guided tour around.

Visiting Sofie at bakery school


 

Bakery school sample work

A stroll through Volvo dealership

 

Tisdag was diesel computer diagnosis class for Alyssa and I, while Tyler and Russ attended autobody repair class.  After lunch, all three of us joined Sven's beginning English class again (new group) for some more "share and tell".  We finished up our day at the motorsports classroom listening to a presentation from, (and about) the technical college automotive program.  Wow, did you know that this two year program is offered to the high school graduates, free of charge, with the exception of books and materials!  It is pretty much the Swedish equivalent of UTI or Wyotech.

Diesel computer diagnosis class

Auto body class

We are getting grilled

Presentation from technical college

One of the motorsports rally cars

 

OK..... hope that will hold you over until later in the week when we will get the chance to attend a rally car course where they train world champions, near the mountain resort town, Are.

 

 

Dave

 


RSS 2.0