Hur ska man bestämma

                                                                  2010-01-19


Beslutet

Efter att ha sovit på saken så har vi kommit fram till att det mest rättvisa i det här fallet är att lotta ut platserna. Alla elever är som jag skrev i förra inlägget klart godkända som representanter i utbytet. Lottdragningen utföll så att Andreas Sivertsson, Erik Dahlin och Caroline Ernkvist kommer att få följa med till Lake Arrowhead i Kalifornien.

Det mesta pekar nu på att amerikanarna kommer hit lördag den 27 mars och att dom åker hem lördag den 10 april och att vi åker över dit den runt den 16 april för att återvända till Sverige i slutet av vecka 18, den 7 eller 8 maj.

Förutom att beställa biljetter så är nu nästa planerade möte ett föräldramöte den 11 februari.



1000116s Skolan ur en annan vinkel

Jag återkommer så snart som det finns något mer att berätta.

Hälsar

Lennart O


Intervjuer

                                                          2010-01-18

Dags för intervjuer


Efter förra veckans möte och genomgång av breven från våra elever var det idag dags för intervjuer med dom sökande. Som vi väl redan visste har vi fem stycken jättetrevliga elever vilka alla med bravur skulle platsa i utbytet. Vi har därför kommit i det läget att vi måste bestämma oss för om vi ska göra ett aktivt val som kommer att ge oss bryderier för lång tid framåt, om vi gjort rätt eller fel, eller ska vi låta lotten avgöra. Efter en stunds funderande så tog vi tankarna med oss hem tillsammans med ett beslut om att i morgon bitti återsamlas för ett slutgiltigt ställningstagande.



1000115s Det här är det första som kommer att möta oss när vi

kommer till skolan

Jag återkommer så snart som vi fattat vårt beslut.

 

Tack och hej

Lennart O


Första riktiga mötet

                                                                                        2010-01-12

 

Första riktiga mötet

Vi har nu kommit ett par veckor in i januari månad 2010 och har idag träffats, Magnus, Tommy och Lennart, för att titta igenom de ansökningar som kommit in från våra elever, inför årets resa till det stora landet i väster. Det är på gott och ont bara fem stycken som skickat in en ansökan. Det goda är väl att det blir lite mindre problem med urvalet medan det tråkiga är att inte fler ser vilken möjlighet det skulle vara att få medverka i ett sådant här utbyte.



2189s Så här såg det ut när vi var på väg ifjol

I alla fall så är alla de fem eleverna helt klart mycket goda representanter för sig själv, skolan, gymnasieförbundet och för vårt land. Så om man ser det så, så kommer vi lärare att få problem med urvalet även om det är bara fem elever att välja bland. Nästa steg i processen är att intervjua eleverna för att se så att ingen har backat ur eller har några andra hinder som gör att de inte kan följa med. Vi har därför kallat till intervju nästa måndag förmiddag, och hoppas kunna ta ett beslut i samband med detta.



2198s Första dagen på plats -09

En annan sak som vi måste ta tag i är finansieringen av resan, d v s tigga pengar från företagen här i omgivningen. Vi har under alla år hittills fått 30 000 kronor från programkontoret som bidrag till resan, vilket vi inte kommer att få till årets resa. Vi har därför en större börda på oss för att skrapa ihop dessa pengar, och kommer därför att måsta vända oss till ett antal nya företag i vår jakt på slantar.

Det mesta pekar i alla fall på att de amerikanska eleverna kommer hit till oss veckorna 13, 14 och 15 och att vi åker åt andra hållet i stort sett samtidigt som de åker hem.




2151s Första mötet på svensk mark ifjol

Ja, som sagt nu börjar cirkusen rulla och inläggen kommer att bli fler och fler för att nå en toppnivå under tiden som utbytet pågår. Då siktar vi på ett inlägg per dag från oss lärare plus att eleverna ska få berätta om sina upplevelser både före, under och efter utbytet.


Jag återkommer så snart som det finns något mer att berätta.

Hälsar

Lennart

 


RSS 2.0