Avresedagen

100426

Äntligen avresa

Så har vi då äntligen kommit iväg på vår efterlängtade resa, 9 dagar senare än planerat. Som dom flesta vet så ställde ju askan från vulkanen på Island till det för oss, men nu är vi i alla fall på väg. Resan började på bästa sätt med en punktlig, om inte till och med lite tidig avresa från Frösö flygplats, har lite svårt för att kalla den Åre airport. Sen rullade det på av bara farten på Arlanda.



2808s Ett sista samtal innan vi hamnade utanför riket.



2809s Carro ser förväntansfull ut

När vi sen kom till München så var det inte riktigt roligt. Vi skulle som slutkläm innan ombordstigandet scanna våra pass. Tyvärr så var personalen både okunnig och otrevlig. Vi var ute i god tid men höll nästan på att missa flyget p g a dåliga rutiner och outbildad personal. När vi till slut kom fram till gaten fick vi skäll av personalen för att vi var sena, men då fick dom höra av Tommy vad det berodde på. Och inte var det oss. Dom tystnade i alla fall omgående och verkade ha hört ett sanningens ord som dom inte var vana vid.

Nog om detta. Resan över Atlanten blev både lång och tröttsam, tolv timmars flygning på raken tär nog på dom flesta. När vi så kom fram till Los Angeles så fungerade det bättre än någonsin när vi skulle ta oss igenom tull och passkontroll. Ingen kö och snabb bekäning.

Efter detta så var det bara att snabbast möjligt förflytta sig till hyrbilsföretaget för att hämta ut hybilen och sen börjar bilresan upp mot Lake Arrowhead, ca 16 mil. En del var då tröttare än andra vilket ni kan se på bilden här nedan.



2818s Ja, jag var bra trött jag också

När vi kom fram till skolan var dom tre utbyteseleverna på plats med sina mammor för att ta emot våra små telningar. Det blev ett glatt återseende och ett positivt möte med mammorna. Efter en kort presentation så åkte alla hem till sitt för en välbehövlig vila, Vi hade ju faktiskt varit på väg i bra precis ett dygn.



2820s Alyssa och hennes mamma



2824s  Tyler och Russels mammor

Tack för idag

Lennart


Kommentarer
Postat av: britt

Gillar att du skriver Frösö Flygplats. Ha de gott där borta, det har vi här hemma. Kram från syster.

2010-04-30 @ 18:21:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0