Torsdag

100429



Torsdag första veckan

För er som undrar hur pass solbrända vi tar på att bli så kan jag berätta att det inte varit någon generande hetta hittills. I morse när vi kom ut så var det ett par grader kallt och ca 2 – 3 cm snö på backen, brrrrrr.



5562 Det här är väl inte vad man tänker på när man tänker på södra Californien

Dagen började i alla fall med att vi skjutsade Caroline till Don´s och Erik och Andreas till Davis. Vi stannade ett tag på Davis för att filma och i övrigt dokumentera grabbarnas aktiviteter. Erik började dagen med lite plastreparationer, vilket inte är så vanligt att man kan här. Joe Black lärde sig en del av hur det går till först i fjol när han besökte oss i Sverige och köpte därefter verktygen som behövs.



5565 Erik instruerar Sean i plastreparationer

Kul tycker jag att våra elever får chansen att lära deras rutinerade mekaniker saker som dom inte kan.



5566 Andreas har hittat självhäftande slippapper



5570 Joe Black i mekartagen

Den här bilen försöker Joe att sälja till mig. En trevlig bil till kanonpris, men vi får väl se hur det blir med affärandet för min del. Jag har ju en del annat att lägga pengarna på. Det är i alla fall en Jeep Liberty – 05, för er som undrar.



5572 Joe visar finesserna på Jose´s nya verktygsskåp.

För 1700 dollar får man ett verktygsskåp med stereo och kylskåp inbyggt. Det är väl vad vi alla behöver.



5575 Shellys hembakade bullar

Utbytet sker på flera nivåer. Intresset för svenskt vetebröd har kommit hit efter Joes besök hos Tommys fru Sofie. För er som inte vet vem hon är så jobbar hon som lärare inom bagerisidan. Shelly har i alla fall letat recept på nätet och det här var hennes allra första försök att baka svenska bullar- Dom var jättegoda.



5576 Carolines praktikplats

Efter besöket på Davis åkte vi vidare till Don´s och ett besök hos Caroline. Det verkar fortfarande fungera jättebra för Caroline. Det vi kan se är att personalen bryr sig om henne och att hon får prova på lite av varje.



5578 Trångt men mysigt



5581 Ken Lotz hus

För er som inte läst fjolårets blogg så kan jag berätta lite om Ken. Han köpte i alla fall huset på bilden som en nästan färdigbyggd villa i dom lite finare områdena. Därefter rev han ut alla innerväggar och gjorde om det till en stor verkstad där han renoverar och bygger om gamla bilar. Han jobbade innan detta tog över inom reklambranchen, och har haft detta som till hälften jobb och till hälften hobby efter att han pensionerade sig från gamla jobbet. Han gör i alla fall en hel del fantastiska jobb i sin verkstad.



5594 Ken och Tommy diskuterar om en 41:a Buick



5604  Erik tränar lite pinstriping inför senare uppgifter

Andreas och Erik har fått i uppdrag att dom ska dekorera någon eller några saker på firman så därför har dom börjat att träna lite grann.

Efter jobbet så åkte jag, Tommy, Andreas och Erik till Bud Rickerts Art center för inköp av lite dekorationsutrustning. Nu blev det mest färg och lite penslar, det var tyvärr ganska tomt på hyllorna mot hur det varit tidigare år. Erik och Andreas fick i alla fall träffa en legend inom dekorationslackering.



5605 Bud Rickerts firmabil



5608 Bud Rickert himself

Efter besöket hos Bud Rickert så skjutsade vi hem Andreas till Tyler för att sen vända hem uppför berget. När vi kom till Twin Peaks så trodde jag att Erik skulle hitta sista halva kilometern till Russels hus men han hade tydligen bara åkt med när dom åkt hem så han visste inte alls åt vilket håll vi skulle åka. Det löste sig i alla fall med ett kort samtal till Russel så kom han och mötte oss. Jag måste i alla fall försvara Erik med att det inte är så lätt att hitta på alla dessa småvägar som vindlar sig än  hit och än dit.

Man tackar för er uppmärksamhet

Lennart

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0