På väg hemåt

.                                                                             100511

 

 

 

Hemresan påbörjas så sakteliga

 

Det är nu tisdag och vi ska så sakteliga börja röra oss hemåt. Först ska vi dock ha en sista kramrunda på skolan plus att vi besökte Joe Urbz och delade med oss av dom bilder vi knäppt under vistelsen här borta. Joe håller på och sammanställer en bok där alla kommer att ha några bilder publicerade. Han gjorde en ifjol också och det är ett verkligt fint minne av utbytet.



6468s David Nygren är givetvis på plats för att säga adjö till oss ”landsmän”. För dom som inte hört det så kallar han sig numera för the Viking King of Sweden. Det finns massor av humor i den mannen ska ni veta, samtidigt som han är en seriöst arbetande man som från och med i sommar är högste chef på Rim of the World High School.

6478s En sista gruppbild på gänget

 

Efter gruppbilden och besöket hos Joe Urbz så var det bara att dra iväg ner mot plattlandet och diverse utflyktsmål där nere. På vägen mot dessa mål passerade vi bland annat skylten här nedan.

6484s Är det nån som tror att Anna Anka någonsin kommer att hamna på en affisch i den här storleken. För att ge ett hum om proportionerna så är den lilla buren nere i hörnet en plattform där man kan stå och arbeta när man ska jobba med skylten.

 

Första anhalten när vi kommit ner mot kusten var ett företag som säljer utrustning för dekorationslackering. Coast Airbrush heter dom. Ett företag som troligen har allt vad man kan behöva inom den branschen. Lil`Louie kallade dom för dekorationslackeringens Wal Mart, och Wal Mart är stort det.

6485s Skyltmaterial!!!!!

6486s Ännu mera skyltmaterial!!! När Andreas tittade på en del av dom dekorationsmålningar som fanns i butiken så sa han bara att ”det här är ju sjuuukt”. Så imponerad blev han.

6488s Ytterligare, ännu mera skyltmateriel – nej men det var ju Andreas som stod där och försökte välja vilken färg han skulle köpa.

 

Nästa besök för dagen blev IHOP, International House Of Panncakes. En kedja som finns över hela USA och som namnet antyder serverar pannkakor från hela världen. I fjol testade jag Swedish Panncakes och dom var förvånansvärt lika dom pannkakor som jag själv brukar göra därhemma. Ungdomarna testade idag dom där tjocka Amerikanska varianterna med sylt och sirap på. Det fanns fyra olika sirapssorter på bordet, så det gick att få till en veritabel sockerchock om man så ville. Eller inte tänkte sig för. Själv åt jag en sorts crepes med kyckling och svamp i. Jag tror att alla tyckte att det var gott, men det var ganska dyrt. Fråga Andreas så kommer ni att få en utläggning utöver det vanliga. Men en upplevelse kanske måste få kosta ibland.



6499s Pannkakor från världens alla hörn

 

Efter pannkakorna åkte vi vidare till Venice Beach där man kan få se diverse udda typer. Ett inslag som växer sig allt starkare är de gatuförsäljare som erbjuder läkarundersökning och därefter recept på legal mariuana, eller hur det nu stavas. Knark på recept alltså. Man ska väl aldrig sluta förvånas.




6501s Affärer på Venice beach. Tröjor i alla möjliga färger och mönster finns det i ett antal affärer längs med strandpromenaden

6504s Två glada – Eller ska man säga att dom är i hatten???

 

I alla fall så köpte Caroline sig en hatt, dock inte den på bilden. När vi gått något kvarter så var det en man som tvärvände och gick mot henne och sade, Christina Agilera??? När hon tittade upp sade han oops, och vände och gick, han hade ju tagit fel. Men ni ska tro att Caroline levde på detta resten av dagen.

6505s Vy över strandpromenaden i Venice

6507s Några tappra gatuförsäljare


När jag säger att gatuförsäljarna var tappra så beror det på att det var nästan storm längs med havet. Det skulle enligt väderrapporten blåsa ca 50 miles per hour vilket är ungefär 80 kilometer i timmen. Om vi avrundar det lite grann så hamnar vi på 20 sekundmeter och det kändes faktiskt som om det kunde vara ganska nära sanningen. Det var riktigt skönt att ha solglasögon som skydd mot den flygande sanden.

 

Efter Venice bar det så iväg mot Hollywood och dess Boulevard för att titta på alla dessa stjärnor och folklivet där. En av dom som tjänar riktigt bra där är han som äger parkeringen som ligger strax intill. 15 dollar kostar det att parkera oavsett hur lång stund man ska stå där, och det är ständig trafik på den parkeringen, åtminstone dom gånger jag varit dit.



6518s En av alla dessa stjärnor som finns på Hollywood Boulevard

6523s Drömmen om en egen limousine

6526s Och så träffade dom en kändis!!!!??? Nej men det är ju hos madame Tussauds

6533s Och så har vi då dessa kroppsmålare och deras numera så kända butik. LA Ink….. Det var några i gänget om gärna skulle ha varit in där också men tiden räckte inte till.

 

Efter dessa besök var det dags att avsluta dagen för att orka upp och iväg till flyget nästa morgon. Planet skulle gå klockan sju och man ska vara på plats två till två och en halv timme i förväg. Ni kan ju förstå att det behövs en någotsånär tidig sänggång för att fixa detta.

 

Tack och god natt

 

Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0