Long Beach

.                                                                100509



Long Beach Swap Meet

Idag var det tidig start. Klockan ringde kvart över fem och efter en snabb dusch och likaledes snabb frukost så for vi iväg och hämtade Caroline klockan 06.05 och Erik och Russel klockan 06.15. Sen styrde vi kosan mot Long Beach för ett besök på ytterligare ett Swap Meet. Vi var framme strax före åtta på morgonen och sen började en lång vandring fram och tillbaka mellan alla dessa stånd fulla av blandade grejor. Efter en stund kom också Tommys kompis Leif dit och gjorde oss sällskap. För er som inte vet kan jag berätta att Leif är född i Brunflo men har bott i Californien sen början på åttiotalet. Han jobbar sen ett tiotal år inom filmbranschen som specialeffektstekniker. Han jobbar bland annat med Two and a half men och Californication. När klockan närmade sig nio sa Leif att det var dags för kaffe så vi gick för att fika. Då visade det sig att ett helt gäng svenskar bosatta i området hade som tradition att fika där klockan nio varje gång det var Swap Meet.



6381s Svenskbordet. Kaffe eller choklad och kanelbulle plus en stunds samtal på svenska

Efter en stunds fika och var det dags att jaga runt igen för att hitta alla fynden. Själv köpte jag ingenting, måste stå emot på grund av att jag ska tömma ett två hundra kvadratmeter stort garage, och då går det inte att bära dit en massa nytt. Tommy däremot hittade en del bra att ha saker.



6378s Impala av 1958-års modell



6379s Har under ett antal år drömt om att hitta en skaplig Duett att renovera. Kanske vore ett strå vassare med en sån här.



6385s Christer Carling, som han heter, längs till vänster är mycket lik en släkting till frugan. Nästan som om dom skulle ha varit bröder. Till höger står i alla fall Leif Nilsson vilken har rötterna i Brunflo



6388s Vad säg om en eldriven kylbox med släpvagn, också den i form av kylbox. Vore väl tusan om han skulle behöva åka därifrån hungrig eller törstig.



6389s Caroline har fortfarande god aptit



6391s Erik inspekterar Tommys inköp



6394s Caroline hade köpt en ny Peterbuilt lastbil. ”Först ska jag leka med den sen ska den få stå i bokhyllan” sade Caroline

Efter Swap meetet så följde Caroline med Russels familj till stranden för fortsatta aktiviteter där medan jag och Tommy följde med Leif hem till Sylmar vilket ligger någon mil norr om Hollywood för en stunds snack och lite kaffe på svenskt vis. Det vill säga kaffe med den rätta styrkan, och det var jättegott.



6401s En liten vy över delar av huset och uteplatsen.



6405s Är det någon som kan bekräfta för mig om detta är ett mullbärsträd. Det heter i alla fall något liknande på engelska.

Efter besöket i Sylmar bar det iväg hemåt till en kväll vid datorn för att komma ikapp med bloggandet. För ni har väl upptäckt att jag har legat lite efter ibland under resans gång.

Nu är det bara att ladda för ett par tuffa dagar innan vi förhoppningsvis kan flyga hemåt på onsdag morgon lokal tid. Det ser ju lite oroligt ut med vulkanaskan nu igen.

Tack och god natt, eller god morgon som det är där hemma.

Lennart

Kommentarer
Postat av: Mari (Eriks morsa)

Vilket roligt hus Russels familj har! Är jätteglad att du lägger ut så mycke fina bilder så man får se vad ni har för er där borta. Tack för det Lennart.

2010-05-10 @ 16:38:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0