Fontana

.                                                                       100508



Lördag utan elever

Helt plötsligt så var det lördag igen och alla elever var ute på egna aktiviteter. Erik var med Russel och hans familj till Casco och åkte bil i öknen, på en gammal saltsjö. Caroline var hemma med Alyssa och tog det lugnt, och Andreas var med Tyler och hans familj ute på diverse aktiviter. Mer om detta i deras egna inlägg som kommer så småningom.

Jag och Tommy åkte tillsammans med Dave ner till Fontana och gick först på ett mindre svapmeet och sen åkte vi vidare för att titta på lite dragracing.



6309s Den här blomman kallas för sekelblomma. Anledningen är som ni kanske förstår att den blommar bara en gång per sekel, hur man nu kommit fram till det. Det kanske inte syns av bilden men den är i många fall ett par meter hög.



6314s Det finns diverse som dom vill sälja



6316s Bil modell mindre



6325s Om man vet vad man söker så kan man göra en hel del fynd. Här har Tommy hittat lite motordelar som han behöver.



6336s En gammal Dodge som är något modifierad. ”One of  its kind” som det stod på saluskylten



6341s Sen var det då dags för lite dragracing. Dom höll just på med juniorerna när vi kom på plats.



6346s Sen var det dags för dom lite större kärrorna

Vi blev inte kvar där någon lång stund för ingen av oss hade ätit mer än frukost och dom hade ingen matförsäljning. Vi åkte därför vidare till Famous Dave´s för en lite rejälare lunch eller om man ska kalla det för lunch-middag. Det var i alla fall ingen som orkade äta något mer när vi var klar med som som vi åt där.



6351s Så här såg min portion ut



6352s Och det här är Tommys. Dom såg väl smaskiga ut.

Tyvärr om man nu ska säga så, så är man ju för snål för att lämna så allt följde med ner vilket fick till resultat att man gick omkring proppmätt resten av dagen. Som kuriosa kan jag berätta att det satt en herre modell större vid bordet bredvid som tog in en dubbelt så stor portion som min och han rensade på egen hand brickan, ja han fick faktiskt maten på en bricka. Men som sagt så var han några storlekar större runt magen än vad jag är.

Ja du Tomas, nu har du fått ett litet matreportage.

Efter maten bar det iväg upp mot Lake Arrowhead igen. Där skulle vi hämta en båt som Tommy fått, ja ni läste rätt, av Shellys pappa. Han hade haft den stående oanvänd i flera år och räknade inte med att kunna använda den något mer så därför fick Tommy ta hand om den. Båten är i alla fall 19 fot lång och ca 7 fot bred och innehåller en liten V8-motor. Nu är det ju ingen pärla, utan den kommer att kräva ett antal timmars arbete innan den är klar för sjön.



6368s Så här ser den ut, skutan. Tommy ser rätt lycklig ut tycker jag.

Nä nu får det räcka för idag.

Tack, tack

Lennart

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0